Programma Love is All

Valentijnsdag 14 feb start van 3 weekenden kunst & cultuur in de Provenierswijk.
. love is all . een buurtproject over de liefde

Kunstenaarscollectief -de ontmoeting- , Marita Beukers, Ron Blom, Wouter Julien van den Haak, Willem van Hest, Hans van den Hooven en Bernard Metz, organiseert samen met een groot aantal gasten een kunstmanifestatie over liefde en mededogen in de Provenierswijk.

Er waait de laatste jaren een gure wind door Nederland. Een onbehagen dat op vele plekken leidt tot afnemend begrip voor de ander of een roep om een sterke leider: dreigende taal en gebrek aan respect.
Kunnen liefde en mededogen het antwoord zijn op de vragen van onze tijd?
-de ontmoeting- gelooft daarin. Daarom is het de hoogste tijd voor het project ‘love is all’: dat wat iedereen bindt versterken in plaats van dat wat scheidt.
–de ontmoeting- werkt nadrukkelijk samen met hen die vaak niet direct vertegenwoordigd zijn in de kunstwereld: buurtbewoners, scholieren, senioren. Zij laten hun verhaal horen of verbeelden het via beeldende kunst, poëzie, muziek, film, theater en filosofie.

. programma .

Woensdag 14 februari 2018 – ’t Kapelletje
Vanaf 12.45 u. souterrain ‘-het fundament- & theaterzaal: Lunch kinderen & begeleiders & opening kinderexpositie -love is all- groep 7 & 8 van basisschool –de Provenier-; aansluitend: kinderworkshops: theater of beeldende kunst ‘vul het hart’
Vanaf 17 u. Foyer & theaterzaal : film -allemaal Rotterdammers- met het lied -love is all- door de Straatklinkers; welkomstwoord door Dick Oskamp als gastheer van ’t Kapelletje; opening door kunstliefhebber & vicevoorzitter Gebiedscommissie Noord Theo Coskun & acts van Theaterwerkplaats Ouwe Rotten
18.15 u. foyer: opening expositie -love is all- Tableau Vivant; drankjes & hapjes

Zaterdag 17 februari – De Waerschut
Vanaf 13.30 u. inloop; 13.30-14 u. bezichtiging expositie schildersgroep van de Waerschut -love is all- & Tableau Vivant & groepsfoto’s van –de ontmoeting-; aansluitend liefdesliedjes door -de Straatklinkers- & opening om 14.10 uur door gastheer Aren Barnat & film -allemaal Rotterdammers-
de poort bij ’t Kapelletje
14.30 u. optocht naar de poort van ’t Kapelletje, Van der Sluysstraat 176, muzikaal begeleid door Ruud Bergamin & acts van Theaterwerkplaats Ouwe Rotten; 15.00 u. onthulling poort en schilderingen Albert Kramer door Ed Koop ; -de Straatklinkers- zingen driestemmig het lied : -Alle Menschen werden Brüder-. Aansluitend nog eens met alle aanwezigen.
15.30 u. bezoek aan de tentoonstellingen in ‘t Kapelletje. Daarna o.l.v. Ruud naar huisgalerie Hans van den Hooven, Proveniersplein 10b
huisgalerie Hans van den Hooven
16 u. inloop met optreden jazz-trio B10, piano: Henk Scheepstra, dwarsfluit: Laura van Dijke, zang: Hans van den Hooven; klassiekers uit het Realbook of Jazz; opening door Willem van Hest van –de ontmoeting-; acts van Theaterwerkplaats Ouwe Rotten a,ansluitend 2e set jazz-trio B10

Zondag 18 februari – De Waerschut
14-18 u. Openstelling exposities; 14 -17 u. Michalina Malolepsza geeft een lino-workshop – een ambachtelijke grafische techniek waarin zij zich al lang bekwaamt. Haar beelden komen voort uit liefde en passie voor grafiek en mensen. Leer de techniek en maak een uniek portret van je geliefde.
huisgalerie Hans van den Hooven
14-18 u. Openstelling exposities

Zaterdag 24 februari – De Waerschut
14-18 u. Openstelling exposities
huisgalerie Hans van den Hooven, Proveniersplein 10 b
workshop zentekenen door Wouter Julien van den Haak van –de ontmoeting-
Tekenen met liefdevolle aandacht.
op intekening via wjvdhaak@nullxs4all.nl & 14 -18 u. Openstelling exposities

Zondag 25 februari– De Waerschut
13-17 u. Filosofie workshop Bianca Lugten: Liefde, mededogen & verbinding – Gaat u ook door het vuur voor deze prachtige kernwaarden die verwijzen naar een liefdevolle samenleving… Kunt u ze niet vaak genoeg horen en roepen, benoemen en bent u graag onder mensen die liefde, mededogen en verbinding naar elkaar uitstralen? Wat te doen op plekken in de samenleving waarin deze waarden afwezig zijn? Hoe kunnen wij op deze plekken liefde en mededogen inzetten als bindende kracht? Deze workshop is een oproep omi liefde, mededogen en verbinding met elkaar aan het werk te zetten op plekken waar het ons aan het hart gaat. 14 -18 u. Openstelling exposities
huisgalerie Hans van den Hooven, Proveniersplein 10 b
14-18 u. Openstelling exposities

Zaterdag 3 maart – De Waerschut
14-18 u. Openstelling exposities
huisgalerie Hans van den Hooven
14-18 u. Openstelling exposities

Zondag 4 maart– De Waerschut
14 -18 . Openstelling exposities
huisgalerie Hans van den Hooven
14 -18 u. Openstelling exposities & finissage; optreden Marianne Bulens en Hans van den Hooven: gedicht over de liefde en een muzikaal intermezzo
; 15 – 16 u. nagesprek voor geïnteresseerden met o.a. Bianca Lugten

love i a V12defKleinAchterzijde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *