Over ons

-de ontmoeting-
Sinds 2005 ontwikkelen de Rotterdamse beeldend kunstenaars Ron Blom en Willem van Hest sociaal artistieke projecten. De ontmoeting zoekt aansluiting bij de locatie, de mensen en haar omgeving. Zij haalt de wereld buiten de kunst naar binnen.

Bezoeker en omgeving van het evenement spelen altijd een rol in het resultaat. De ontmoeting heeft een multimediaal karakter, waarin gebruik wordt gemaakt van schilderijen, foto en video. De ontmoeting brengt met haar activiteiten inwoners van stad of buurt van verschillende sociale en culturele achtergronden, met elkaar in aanraking en levert een actieve bijdrage aan de sociale verbanden tussen mensen.

De ontmoeting verbindt de wereld van kunstenaars, wijkbewoners, schoolkinderen, studenten, welzijnswerkers, winkeliers, jong & oud.

 

‘community-art’

Participatie projecten, waarin stedelingen, door middel van sociaal artistieke projecten, een actieve rol spelen in de productie van kunst en cultuur.

 

projecten

Om mensen op een vanzelfsprekende wijze de gelegenheid te bieden om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Deelnemers brengen hun eigen achtergrond in. In publieke evenementen, en artistieke producten. Kunst als middel, door gebeurtenissen te creëren die ontmoetingen doen plaats vinden.