Kan kunst de wereld beter maken?

Hoe kan kunst een bijdrage leveren aan een wereld waarin plek is voor iedereen. Ongeacht religie, geslacht, leeftijd enz.

Dat is de centrale vraag waarmee kunstenaarscollectief -de ontmoeting- een initiatief van Ron Blom en Willem van Hest, voor de gelegenheid uitgebreid met beeldend kunstenaars Marita Beukers, Wouter Julien Haak, Hans van den Hooven en Ben Metz, samen met verschillende groepen uit de Proveniersbuurt aan het werk zijn gegaan.

Een film, exposities met schilderijen, tekeningen, een installatie en sculpturen, maar ook muzikale performances en poëzie; verhalen over liefde in al haar verschijningsvormen.

Tijdens het buurtproject -love is all- is samengewerkt met groepen die vaak niet direct vertegenwoordigd zijn in de kunstwereld: buurtbewoners, scholieren, senioren. Schildersclub Tableau Vivant en De Waerschut, zangkoor De Straatklinkers en Theaterwerkgroep Ouwe Rotten en groep 7 en 8 van basisschool De Provenier. Zij hebben allemaal hun gevoelens en gedachten laten gaan over verschillende vormen van liefde. Romantische liefde, naastenliefde, liefde voor een ding of een dier.

Valentijnsdag 14 februari is het begin van 3 weken kunst en cultuur in de Proveniersbuurt. Gratis workshops filosoferen en kunst maken, maar ook tentoonstellingen en optredens van lokale artiesten zorgen voor een golf van liefde in de Provenierswijk, gelegen direct achter het centraal station van Rotterdam.

Wil jij kunst en cultuur kijken of luisteren, of zelf meedoen, kom dan een van de weekenden naar een van de –love is all- activiteiten in de Proveniersbuurt en laat zien wat liefde voor jou betekent. Alle activiteiten zijn GRATIS toegankelijk.

Op woensdag 14 februari start het project om 13.30u met kinderworkshops in ‘t Kapelletje en vanaf 17u de feestelijke opening van de Tentoonstelling van Tableau Vivant en de film #allemaalrotterdammers van Ron Blom.

Op zaterdag 17 februari worden ook de overige tentoonstellingen in De Waerschut, in de poort bij ’t Kapelletje en bij huisgalerie Hans van den Hooven geopend met een theatraal, poëtisch en muzikaal programma.

 

 

 

---

Programma kort

Woensdag 14 feb. 2018 

’t Kapelletje, Van der Sluysstraat 176

Vanaf 12.45 u. souterrain ‘-het fundament- & theaterzaal:  opening kinderexpositie groep 7 & 8 van basisschool –de Provenier
Vanaf 17 u. Foyer & theaterzaal : film -allemaal Rotterdammers- welkomstwoord Dick Oskamp, ’t Kapelletje; opening vicevoorzitter Gebiedscommissie Noord  Theo Coskun & acts van Theaterwerkplaats Ouwe Rotten

18.15 u. foyer: opening expositie Tableau Vivant

 

Zaterdag 17 februari

De Waerschut, Van Waerschutstraat 11

Vanaf 13.30 u:
expositie schildersgroep De Waerschut, Tableau Vivant & groepsfoto’s van –de ontmoeting-; liefdesliedjes -de Straatklinkers- & opening gastheer Aren Barnat & film -allemaal Rotterdammers-

de poort bij ’t Kapelletje

14.30 u. optocht naar de poort van ’t Kapelletje, muziek van Ruud Bergamin & acts van Theaterwerkplaats Ouwe Rotten
15.00 u. onthulling poort en schilderingen Albert Kramer door Ed Koop ; -de Straatklinkers- met -Alle Menschen werden Brüder-.

15.30 u. bezoek expo’s ‘t Kapelletje. Daarna naar:
huisgalerie Hans van den Hooven, Proveniersplein 10 b

16 u. optreden jazz-trio B10 & opening door Willem van Hest van –de ontmoeting-;

Zondag 18 februari

De Waerschut & huisgalerie Hans van den Hooven
14-18 u. Openstelling exposities;
14 -17  u. Michalina Malolepsza geeft een lino-workshop – Leer de techniek en maak een uniek portret van je geliefde.

Zaterdag 24 februari

De Waerschut & huisgalerie Hans van den Hooven
14-18 u. Openstelling exposities

huisgalerie Hans van den Hooven

11 uur – workshop zentekenen door Wouter Julien van den Haak van –de ontmoeting
op intekening via wjvdhaak@nullxs4all.nl

 

Zondag 25 februari

De Waerschut & huisgalerie Hans van den Hooven, 
14-18 u. Openstelling exposities

Van Waerschutstraat 11

13-17 u. Filosofie workshop Bianca Lugten: Liefde, mededogen & verbinding
14 -18  u. Openstelling exposities

 

Zaterdag 3 maart

De Waerschut & huisgalerie Hans van den Hooven

14-18 u. Openstelling exposities

 

Zondag 4 maart

De Waerschut & huisgalerie Hans van den Hooven

14-18 u. Openstelling exposities

huisgalerie Hans van den Hooven
Finissage; verschillende poëtische & muzikale optredens
15 – 16 u. nagesprek voor geïnteresseerden met o.a. Bianca Lugten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *