Wandschildering Caritas pro armis, de liefde als wapen

SDC12472RonBlom_1500

Op donderdag 8 oktober opent de Msg. Bekkersschool haar nieuwe gebouw aan de Frederik van Eedenlaan.
Tijdens deze opening is een wandschildering onthuld gemaakt door kinderen van de Msg. Bekkersschool onder leiding van beeldend kunstenaars Ron Blom en Willem van Hest, die samenwerken onder de naam – de ontmoeting-.
De wandschildering is gemaakt op de eerste verdieping, naast een reeds bestaande wandschildering die een Nicaraguaanse kunstenares met een groep kinderen gemaakt heeft. Met de onderbouw is gewerkt aan een wandschildering op de begane grond, ook hier bij een reeds bestaand kunstwerk.

Voorstel van -de ontmoeting- was om voor de wandschildering aan te sluiten bij de identiteit van de school.
Caritas pro armis, de liefde als wapen, was de lijfspreek van Monseigneur Bekkers, naamgever van de school. Onderwerp voor de wandschilderingen zijn dan ook symbolen voor liefde, die door de kinderen ontworpen zijn.

Er is samen met alle kinderen van de school, in de kleuren van de school (het nieuwe logo, een kring van gekleurde kinderen) aan de wandschilderingen gewerkt.
In het atelier in de school zijn door de bovenbouw collages gemaakt. Deze zijn door de kunstenaars van -de ontmoeting- uitgewerkt en vertaald in een ontwerp voor een wandschildering.
Groep 1 t/m 4 heeft direct op panelen geschilderd die naar een voorstel van de groepsleerkrachten ontworpen zijn.
Ook de panelen zijn door de beide kunstenaars afgewerkt en opgehangen op het kleuterspeelplein.

Delft, Nederland