Kids maken kunst voor de school

DELFT – Leerlingen van de MonseigneurBekkersschool laten zich van hun meest creatieve kant zien. Ze maken namelijk een wandschildering voor de nieuwe school aan de Frederik Eedenlaan. De Mgr. Bekkersschool is de laatste basisschool die is verhuisd in het kader van de grootschalige scholenverhuizing in de wijk Voorhof. Op 8 oktober is de officiële opening, maar de kinderen hebben er al les sinds het be- gin van het nieuwe schooljaar. De school heeft de Rotterdamse kunstenaars Ron Blom en Willem van Hest uitgenodigd om samen met de leerlingen een wandschildering te maken. Maar eerst moest er natuurlijk een mooi ontwerp komen. De kinderen mochten daarom nog niet meteen op de panelen aan de slag die aan de muur komen. Op donderdag 17 september waren de kleinere kinderen aan de beurt en op 22 september was het de beurt aan de bovenbouw.

Conceptueel kunstenaar Ron Blom, die studeerde aan de TU Delft, begeleidt sociaal betrokken kunstprojecten. In 1993 startte hij zijn beroepspraktijk als beeldend kunstenaar. Samen met bewoners of kinderen creëert hij openbare ruimte. Educatie, participatie, co-creatie, gebiedsontwikkeling en onderzoek naar (sociale) duurzaamheid.

Van wandschilderingen tot moestuinen en mini-documentaires.

MSB_DP1_DP1-32_150930_1 ron blom