leef je uit

We krijgen er allemaal onherroepelijk mee te maken: met de ouderdom en de laatste fase, het einde. Een periode van bezinning.
In dit project wordt onderzocht hoe die laatste fase zo positief mogelijk kan worden beleefd. Gezien door de ogen van de deelnemende kunstenaars, beschreven met hun woorden, uitgedrukt in hun beelden, foto’s, film, tekeningen, teksten, een expositie, een boek.

Maar ook door de ogen, de mond en de handen van anderen. De kunstenaars delen het podium met hun hun woorden en beelden. Ze nodigen buurtbewoners en gastkunstenaars uit via interviews, tekeningen en schilderijen vorm te geven aan hun ideeën en gevoelens rondom het thema.

mailing-leve-de-laatste-fase

In het project ‘leef je uit’ wordt de fase van de ouderdom onderzocht door beeldend kunstenaars Marita Beukers, Ron Blom, Wouter Julien van den Haak, Willem van Hest en Hans van den Hooven, samen met een aantal buurtbewoners en gastkunstenaars. Net als iedereen komen ook zij daar ook onvermijdelijk in terecht. Voor velen en ook voor hen is dat een periode van bezinning.
De laatste fase wordt recht in het gezicht gekeken. De laatste fase wordt onderzocht. Leve de laatste fase.

voor meer informatie zie: www.leefjeuit.eu