Kleurrijk Rotterdam

willem van hest : kleurrijke, tekeningen, schilderijen en grafiek met gedichten van kees plaisier

een Rotterdams project in zomer en najaar 2022: een tentoonstelling, een serie prentbriefkaarten, sociale activiteiten, een boek en een muzikale tour

‘Eén van mijn belangrijkste onderwerpen is de stad waarin ik ben geboren en waarin ik op verschillende plekken heb gewoond en gewerkt Ik ben eigenlijk nooit langer dan een paar maanden weggeweest uit Rotterdam. Het dynamische karakter van het uiterlijk van de stad, vooral rondom de Maas, heb ik vaak geschilderd, getekend en in grafiek vastgelegd. En aangezien de kern van Rotterdam blijft veranderen, is dat een onuitputtelijke inspiratiebron.’


Al die Rotterdamse werken van willem inspireerden kees tot 28 poëtische commentaren. Vormgegeven door kadanz – marcel van de assem.

Zie ook op Facebook

de Hef

vaak ben ik er doorheen gereden in de jaren vijftig op weg naar Van Nelle zonder te beseffen ‘dit is de Hef’

een groene reus van klinknagels staal, contragewichten en kabels met torens en een val

Pieter Joosting ontwierp de brug een wereldprimeur in staal innovatief groots

Expositie t/m 27 augustus in galerie The Slaak aan de Jacques Perkstraat

Alle kunstwerken en gedichten zijn t/m 27 augustus te zien aan de achterkant van hotel, restaurant en bar ‘the slaak’ – de Jacques Perkstraat. Als etalage te bekijken. Elke zaterdagmiddag wordt de deur om 2 uur door willem geopend en om 5 uur door kees gesloten.

Ook mogelijk: maak een afspraak met kees: basnik@nullpriatnov.nl of met wilem: info@nullwillemvanhest.nlOok te zien: fotocollages van de bevriende kunstenaar Marita Beukers.

Voordelig intekenen op 28 briefkaarten, op het boekje – donaties en sponsoring

Teken alvast in met een korting van 3 euro op de set kaarten met alle 28 kunstwerken en gedichten van kees in een aantrekkelijk blikje: 12 euro, nu, straks: 15 euro.

Teken in op het boek voor 20 euro per exemplaar, later 25 euro. Stuur een e-mail naar kees plaisier basnik@nullpriatnov.nl met de intekening of bel met 0629011009
of: stort het bedrag van de intekening, donaties en sponsorbijdragen op bankrekening van Stichting De Ontmoeting voor Kunst & Cultuur: NL40 INGB 0003 0945 70, onder vermelding van & Kleurrijk Rotterdam; en de gewenste tegenprestatie

Tegenprestaties:
  • bij een bijdrage van € 75 of meer : een gesigneerd exemplaar van het boek; bij € 200 of meer een zeefdruk in overleg met de kunstenaar en bij € 300 of meer een tekening in overleg met de kunstenaar.
    Verder komen er sociale activiteiten en een fiets- en wandeltour door de stad langs de afgebeelde gebouwen , monumenten en groene plekken.
De sociale activiteiten zullen opgezet en uitgevoerd worden met de mensen en de organisaties uit de wijken waarover het gaat. De bedoeling is dat de wijkbewoners op een onverwachte manier naar hun wijk kijken en er wat van opsteken, opgefleurd met Rotterdamse liedjes en bijpassende smartlappen. Samen met Rotterdams Smartlappenkoor “Mag Geen Naam Hebben”.
Zo wordt beeldende kunst gecombineerd met woordkunst en met muziek en toegankelijk gemaakt voor de ´gewone Rotterdammer´.
    wilt u meer weten?
    stuur dan een e-mail naar kees plaisier basnik@nullpriatnov.nl of bel met 0629011009

fragment van het gedicht over de Provenierswijk:

maar het mooiste in de wijk zijn de twee singels
waar het wemelt van gedierte meestal geruststellend onzichtbaar
je kunt er wandelen en de seizoenen beleven
het water is op zijn mooist als het nevelig is

wat zal er te zien zijn en waarover valt er te lezen?

A de kerk van de Allerheiligste Verlosser in Crooswijk
B Bep van Klaveren
B de Boeg
B de botanische tuin in Kralingen
C de oude ingang van Crooswijk
D Delfshaven met de Pilgrimfathers kerk
D het depotgebouw van Boijmans
D Old Dutch
E de Erasmusbrug
G het Groothandelsgebouw
H de Hef
H de Hofvijver
K het Kruisplein
K Ketelbinkie
L de Laurenskerk
M de markthal
M het Maasbeeld
N Van Nelle
P de Proveniersbuurt
R de Rivièrahal
R de Russisch Orthodoxe kerk
S het Slaakhuis
S het stadhuis
V het vuilvishuisje
W de watertoren
W de Wilhelminafontein op het Noordereiland
W het Witte Huis
Z de verwoeste stad