Kinderkunst krijgt vaste plek in Crooswijk

Geplaatst door 

JUN 18, 14

Kinderkunst is een vast onderdeel geworden van de Kunstroute Kralingen- Crooswijk In oktober 2013 werkten kinderen mee aan het kunstwerk ‘De Crooswijkse Plas’, ontworpen door beeldend kunstenaars Ron Blom en Willem van Hest van ‘De Ontmoeting’. Afgelopen woensdag kreeg het kunstwerk een plekje aan een gevel in de Paradijslaan.

Rens van Overdam, voorzitter van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, prees de inzet die kinderen hebben geleverd bij het verfraaien van hun eigen wijk. Met zijn zoontje trok hij onder applaus het doek weg bij het pand Paradijslaan 112-114. Daarachter kwamen zes keurig beschilderde panelen tevoorschijn, die gezamenlijk ‘De Crooswijkse Plas’ laten zien. De panelen tonen uitzichten vanaf de Kralingse Plas richting Crooswijk, waardoor het feitelijk net zo goed de ‘Crooswijkse Plas’ is. Na de onthulling vond een feestelijke viering plaats in buurtmoestuin Rakakker in de Rakstraat. Daar werd het kunstwerk verleden jaar namelijk vervaardigd.

KKC

Meer informatie:
www.kunstroutekralingencrooswijk.nl / www.deontmoeting.eu
Email: info@nullkunstroutekralingencrooswijk.nl
Tel. 0614-827432

KKCinschrijven

KKC1414