De Ontmoeting met Kunst om de hoek

Kunst om de hoek

Bewoners schilderen ansichtkaart van hun eigen straat

Actieve bewoners in de Palestinastraat organiseren op 18 juni a.s. voor alle buren een straatfeest met een workshop schilderen. Niet de straat zelf, maar de gevels van de huizen worden op doek nageschilderd. De voorzitter van deelgemeente Kralingen-Crooswijk Gerard Schuiling opent om 14.00 u deze schilderles door de eerste penseelstreek te zetten. De beschilderde doekjes worden naast elkaar opgehangen om een foto van te maken, die wordt verwerkt tot ansichtkaart. Zo kunnen de bewoners hun eigen gemaakte kaart opsturen met: Groeten uit de Palestinastraat!

Kunst om de Hoek
Het straatfeest is gedoopt tot ‘Kunst om de hoek’. Door gezamenlijk met kunst bezig te zijn is het heel wat meer dan zomaar een straatfeestje. De bedoeling is dat de bewoners meer binding krijgen met de straat, de eigen buren en de kunstenaars in de wijk. Met als aandenken een leuke ansichtkaart.

Na afloop van de schilderworkshop volgt een feestelijke barbecue, die wordt opgeluisterd door het swingende Midbrain jazz-trio. Met een kunstmarkt presenteren de kunstenaars uit Kralingen zich aan de bewoners. Voor de kinderen zijn er activiteiten en spelletjes uit de keet van Opzoomer Mee. Ook de Botanische Tuin aan de Cederstraat doet mee.
Deelgemeente Kralingen-Crooswijk steunt deze buurtactiviteit met subsidie uit het initiatievenfonds. Het Palestinastraatfeest sluit aan op een groot kunst-portrettenproject in de deelgemeente: ‘de Ontmoeting’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *